Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 2 :
Składniki :
- 0,5 kg mleka w proszku
- 0,5 kg mąki kukurydzianej
- 0,5 kg kaszy kukurydzianej
- 0,5 szklanki rozpuszczonego cukru
- Małe opakowanie wanilii
- 14 jaj
- barwnik żółty
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 3 :
Składniki :
- 100 g. sera białego
- 100 g. mąki pszennej
- 100 g. maki kukurydzianej
- 6 jaj
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 4:
Składniki :
- 8 jajek
- 1 szklanka maki pszennej
- 1 szklanka kaszy manny
- 2 szklanki maki kukurydzianej
- 2 szklanki mleka w proszku
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki oleju
- barwnik
- atraktor
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 5:
Składniki :
- 150 g mielonych, suszonych orzechów arachidowych
- 150 g konopi
- 100 g maki kukurydzianej
- 100 g kaszy manny
- 100 g maki tortowej
- 100 g mleka w proszku
- 250 g maczki rybnej
- 50 g suszonej krwi
- 10 jaj
- atraktor
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 6:
Składniki :
- 0,5 kg mleka w proszku
- 0,5 kg maki pszennej
- 2 łyżki stołowe miodu
- 0,5 kg maki kukurydzianej
- 0,25 kg cukru
- 5 jajek
- fiolka olejku anyżowego
- barwnik żółty
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 7:
Składniki :
- 0,5 kg mleka w proszku
- 1 kg maki tortowej
- 0,5 kg maki kukurydzianej
- 15 dag kazeiny na każdy kilogram
- 11 jajek
- barwnik
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 8:
Składniki :
- 150 g. mączki rybnej
- 150 g. mąki sojowej
- 150 g. kaszy manny
- 25 g. mąki kukurydzianej
- 25 g. mąki pszennej
- 10 jaj
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 9:
Składniki :
- 250 g. kaszy manny
- 120 g mąki z soi
- 100 g. maki kukurydzianej
- 6 jaj
- atraktor
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 10:
Składniki :
- 400 g. mąki z orzechów
- 300 g. kaszy manny
- 200 g. mąki z soi
- 100 g. mleka w proszku
- 10 jaj·
- atraktor
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
Przepis 11:
Składniki :
- 300 g . kaszy manny
- 250 g. maki kukurydzianej
- 250 g. mąki sojowej
- 100 g . zmielonych konopi
- 100 g. mleka w proszku
- 10 jaj
- atraktor
Sposób wykonania: Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa. Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )


