Poradnik wędkarski

Zanęty na wiosnę, lato, jesień...

Pory roku.

Wiosenna 
Składniki: 
- 25-30% kopra-melasy 
- 5-10% kleju PV-1 
- 5-10% soji 
- 15-20% biszkoptu 
- 20-25% grubych otrębów, kaszy kukurydzianej i wiórków kokosowych 
- aromat różany.

Wiosenna 2 
Składniki: 
- 40% ziemi; 
- 20% mielonego pieczywa; 
- 15% copry naturalnej; 
- 15% coco belge; 
- 5% arachidu tłustego; 
- 5% konopi.

Letnia 
Składniki: 
- 25% - pieczywa jasnego; 
- 15% biszkoptu; 
- 20% kukurydzy konserwowej; 
- 15% kleju PV-1; 
- 15% soji; 
- 10% kopro-melasy.

Letnia 2 
Składniki: 
- 25% mielonego pieczywa; 
- 15% biszkoptu tłustego; 
- 15% arachidu tłustego; 
- 15% kleju PV-1; 
- 10% konopi; 
- 10% kopro-melasy; 
- 5% mąki sojowej; 
- 5% coco belge.

Jesień 
Składniki: 
- 40% mielonego pieczywa; 
- 20% copry naturalnej; 
- 15% arachidu odtłuszczonego; 
- 10% Coco Belge; 
- 10% kleju PV-1; 
- 5% konopi.

 

Uniwersalne

 

1 
Składniki: 
- 1 część bułki tartej; 
- 1 część biszkoptów mielonych; 
- 1 część prażonej mąki kukurydzianej; 
- 1/2 części mielonej kaszy jaglanej; 
- ziemia z kretowiska; 
- aromat „czerwony” Kremkusa; 
- krew suszona.

2 
Składniki: 
- 5 części mąki kukurydzianej; 
- 2 części mąki ryżowej; 
- 3 części płatków owsianych mielonych.

3 
Składniki: 
- 5 części siemienia konopnego mielonego; 
- 3 części herbatników rozdrobnionych; 
- 2 części sucharów mielonych.

4 
Składniki: 
- 3 części mąki kukurydzianej; 
- 5 części siemienia konopnego mielonego; 
- 2 części mąki ryżowej.

5 
Składniki: 
- 1 część mąki jęczmiennej; 
- 2 części mąki ryżowej; 
- 1 część kaszy kukurydzianej; 
- 2 części siemienia konopnego mielonego; 
4 części mąki kukurydzianej.

6 
Składniki: 
- 1 część mączki ziemniaczanej; 
- 2 części mąki kukurydzianej; 
- 3 części siemienia konopnego mielonego; 
- 4 części sucharków mielonych.

7 
Składniki: 
- 2 części sucharków rozdrobnionych; 
- 4 części herbatników rozdrobnionych; 
- 4 części mąki ryżowej.

8 
Składniki: 
- 1,5 części bułki tartej; 
- 0,5 części mąki kukurydzianej; 
- 0,5 części kaszy kukurydzianej; 
- 1 część mielonych płatków kukurydzianych; 
- 0,2 części cukru; 
- 0,5 części mielonych nasion słonecznika; 
- piasek; 
- klej; 
- dowolny aromat.