Poradnik wędkarski

 
 

Przyprawa do ryb

Przyprawa do ryb
Przyprawa do ryb

Od tysięcy lat ryby stanowią istotny składnik pożywienia człowieka, są cennym źródłem białka. Pragnąć zachęcić Państwa do śmielszego wprowadzenia ryb na Wasze stoły przygotowaliśmy mieszankę, która uatrakcyjni dania z ryb smażonych, pieczonych czy gotowanych. Kompozycja zawiera między innymi natkę pietruszki, bazylię, cebulę, czosnek, imbir, gorczycę. Dzięki zawartości imbiru i gorczycy potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej charakterystyczny aromat. Mieszanka jest idealna do posypywania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Stosowanie naszej potrawy nie wymaga dodatkowego solenia ryby.

Skład: Sól, czosnek, bazylia, gorczyca biała, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; imbir, natka pietruszki, cukier, tymianek, cebula, regulator kwasowości :kwas cytrynowy; rozmaryn.