Poradnik wędkarski

 
 
Kulki proteinowe

Przepis 1 :

Składniki :
·         0,5 kg maki pszennej
·         4 łyżki stołowe miodu
·         0,5 kg mąki torowej
·         0,5 kg mąki kukurydzianej
·         6 łyżek oleju
·         20 g. mąki z soi
·         12 jaj
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
   
Przepis 2 :
Składniki :
·         0,5 kg mleka w proszku
·         0,5 kg mąki kukurydzianej
·         0,5 kg kaszy kukurydzianej
·         0,5 szklanki rozpuszczonego cukru
·         Małe opakowanie wanilii
·         14 jaj
·         Barwnik żółty
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
 
Przepis 3 :
Składniki :
·        1 kg maki tortowej
·        1 kg kazeiny
·        1 kg maki kukurydzianej
·        20 jaj
·        0,5torebki wanilii
·        0,5 szklanki miodu
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
Przepis 4 :
Składniki :
·         100 g. sera białego
·         100 g. mąki pszennej
·         100 g. maki kukurydzianej
·         6 jaj
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
Przepis 5 :
Składniki :
·        0,5 szklanki mleka w proszku
·        0,5 szklanki mąki z soi
·        0,5 szklanki miodu
·        barwnik
·        zapach waniliowy
·        12 jaj
·        3 łyżki oleju słonecznikowego
·        0,5 szklanki mąki kukurydzianej.
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
 
Przepis 6 :
Składniki :
·        8 jajek
·        1 szklanka maki pszennej
·        1 szklanka kaszy manny
·        2 szklanki maki kukurydzianej
·        2szklanki mleka w proszku
·        2 łyżki miodu
·        2 łyżki oleju
·        barwnik
·        atraktor
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
 
Przepis 7 :
Składniki :
·        150 g mielonych, suszonych orzechów arachidowych
·        150 g konopi
·        100 g maki kukurydzianej
·        100 g kaszy mannej
·        100 g maki tortowej
·        100 g mleka w proszku
·        250 g maczki rybnej
·        50 g suszonej krwi
·        10 jaj
·        atraktor
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
 
Przepis 8 :
Składniki :
·         0,5 kg mleka w proszku
·         0,5 kg maki pszennej
·         2 łyżki stołowe miodu
·         0,5 kg maki kukurydzianej
·         0,25 kg cukru
·         5 jajek
·         fiolka olejku anyżowego
·         barwnik żółty.
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
 
Przepis 9 :
Składniki :
·        0,5 kg mleka w proszku
·        1 kg maki tortowej
·        0,5 kg maki kukurydzianej
·        15 dag kazeiny na każdy kilogram
·        11 jajek
·         Barwnik
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
 
Przepis 10 :
Składniki :
·         150g. mączki rybnej
·         150 g. mąki sojowej
·         150 g. kaszy mannej
·         25 g. mąki kukurydzianej
·         25 g. mąki pszennej
·         10 jaj
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
Przepis 11 :
Składniki :
·         250 g. kaszy manny
·         120 g mąki z soi
·         100 g. maki kukurydzianej
·         6 jaj
·         Atraktor
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
 
Przepis 12 :
Składniki :
·         400 g. mąki z orzechów
·         300 g. kaszy mannej
·         200 g. mąki z soi
·         100 g. mleka w proszku
·         10 jaj
·         Atraktor
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )
 
Przepis 13 :
Składniki :
·         300 g . kaszy mannej
·         250 g. maki kukurydzianej
·         250 g. mąki sojowej
·         100 g . zmielonych konopi
·         100 g. mleka w proszku
·         10 jaj
·         atraktor
 
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym formujemy kulki i gotujemy je na wolnym ogniu aż wypłyną na powierzchnię wody. Można je suszyć w piekarniku, ale ja uważam że lepsza do tego jest ściereczka i temp. pokojowa.
 
Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu czy wysuszeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )