Poradnik wędkarski

Doprawiamy ryby...

Jak przyprawić, rybę oraz owoce morza, aby uzyskać wyśmienite danie.

Masz ochotę odmienić nieco przygotowywane potrawy, ale boisz się eksperymentować w kuchni? A może próbujesz tworzyć nowe potrawy i szukasz inspiracji? Oto lista połączeń kulinarnych, które z pewnością warto wypróbować.

 

Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza Dodatki
Dorsz Nasiona kopru, cytryna, natka pietruszki, tymianek
Halibut Bazylia, nasiona kopru, koperek,cytryna, majeranek, szafran, estragon, tymianek
Homar Bazylia, estragon
Kraby Bazylia, estragon, tymianek
Krewetki Bazylia, czosnek, koperek, oregano, estragon
Łosoś Bazylia, szczypiorek, nasiona kopru, koperek, cytryna, majeranek, estragon
Łosoś pieczony Rozmaryn, estragon
Makrela Bazylia
Małż Czosnek, majeranek, tymianek
Owoce morza Curry, kmin mielony, pieprz kajeński, czosnek w proszku, imbir mielony, sos tabasco
Przegrzebki Czosnek, koperek, majeranek, tymianek
Pstrąg Czosnek, koperek, natka pietruszki
Sola Trybula, koperek, szafran, estragon, tymianek
Tuńczyk Bazylia
Zapiekanka rybna Nasiona selera, szczypiorek, gorczyca, natka pietruszki